Introduction…

Hi, ik ben Chanice. Ook wel Niecje, Nienie, Poes, Kat of Harley. Hier kan je een korte beschrijving over mij vinden. Maar er is zoveel meer te vertellen dan een korte beschrijving.

Wie ben ik? Wat ben ik? Wat zijn mijn dromen? Wat zijn mijn passies? Wat zijn mijn angsten? Waarom as told by Nienie? Waar wil ik naar toe? Waar kom ik vandaan? Eigenlijk zijn dit best persoonlijke vragen. Maar van nature ben ik een, ik noem het ‘sharer’. Een open boek. Ik deel graag. Niet mijn voedsel. Stay! Away! From! My! Food! Maar ik deel wel graag verhalen, ik deel graag mijn visies. Ik lees ook graag verhalen van anderen. En discussieer graag hierover.

Door middel van verschillende verhalen, gedichten en eventuele filmpjes laat ik jullie kennismaken met mij en andere storytellers. Onderin de tekst staat altijd “as told by…”, zodat het duidelijk is wiens verhaal je hebt gelezen.

Waarom as told by Nienie?

Deze vraag kan al opgesplitst worden in 2 subvragen… Waarom ik ervoor kies om dit platform op te richten? Ik vind het leuk om te schrijven. Het helpt met nadenken over het leven. Het is rustgevend als het te druk wordt in mijn hoofd. En heel af en toe vind ik het moeilijk om mezelf verbaal uit te drukken. In mijn hoofd klinkt het dan allemaal super. Maar voor mijn gevoel komt het er dan heel gek uit.

Wat jullie trouwens ook moeten weten over mijn schrijfstijl, ISSA heads up. Ik heb een hele aparte schrijfstijl. Eigenlijk heel incorrect, niet formeel en meertalig. Deze introductie is tot nu toe erg formeel, wat ik best knap vind van mezelf. Ik heb een bewondering voor straattaal, ik vind het zo tof hoe jongeren zich creatief uitten en zich onderscheiden door middel van straattaal dus dit is sowieso terug te vinden. Ik zal ook een ‘urban dictionary’ erbij verwerken maar vaak is het aan de context wel te begrijpen wat ik bedoel.

Back to the question, want ik dwaal vaak af van het onderwerp. De 2e subvraag is, wat is de reden dat ik kies voor de naam ‘as told by Nienie’? Well that takes me all the way back to my childhood. Ik keek zo graag cartoons. Eigenlijk waren alle programma’s van Nickelodeon en Jetix my faves. Maar ik had echt iets speciaals met het programma ‘as told by Ginger’. Dit is zo een programma wat je kijkt in die tiener fase wanneer je eigenlijk “te oud wordt voor cartoons” (sidenote: je bent nooit te oud voor cartoons), maar je wel cartoons gebruikt als voorbeeld voor je tienerproblemen. Ik kon mezelf echt identificeren met Ginger. Ze schreef (vooral in haar dagboek) wat ik destijds ook deed. En ze had gewoon de typical tienerproblemen. Ook groeide ze met de serie mee wat mij erg fascineerde. Vandaar ‘as told by Nienie’ met de gedachtegang ook mee te groeien per verhaal.

Zoals jullie zien, of nou ja lezen…kan je uit één simpele vraag een heel verhaal krijgen. En ik wil graag mijn verhalen met jullie delen. Maar wat ik nog liever wil is interactie met jullie. Via wordpress gaat dat niet zo merk ik, liever via Facebook/Twitter? Wat willen jullie lezen/weten/vertellen?

– as told by Nienie

Een gedachte over “Introduction…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s