ALLES. ALLES.

Hi, van tevoren wil ik even mijn excuses aanbieden. Ik heb een geweldig feest weekend achter de rug en beloofd daarover te schrijven. Maar na gisteren de film ‘EVERYTHING, EVERYTHING’ gezien te hebben ben ik geïnspireerd geraakt om dieper dan dit feest weekend te gaan. 

Dit is geen spoiler of review. Maar de film heeft wel degelijk een connectie met mijn verhaal dus ik ga kort uitleggen waar het over gaat.

Een jongevrouw Maddy leeft beperkt vanuit haar huis omdat zij een ziekte heeft. Zij heeft last van haar immuunsysteem dus als zij naar buiten gaat is ze vatbaar voor alle bacteriën en overleeft zij dit niet. Binnen de beperking van haar ziekte presteert ze het toch om zodanig van het leven te genieten door middel van haar rijke fantasie. Natuurlijk ontmoet ze een jongeman en wil zij niet meer leven in deze fantasie maar werkelijk leven. She wants to experience everything. Everything. 

Door een geweldig plottwist weet ze door die fantasie barrière te breken. Ik ga niet teveel zeggen but y’all should watch this movie. Online of vanaf 17 augustus in de Pathé. Nee dit is niet gesponsord, I am not on that sponsor shmoney yet!

Ik persoonlijk houd veel van films. Ik zoek bijna altijd een connectie/overeenkomst tussen de hoofdpersoon of personen en mezelf. Behalve bij horror, we have no connection and I’m too blessed by black Jesus to create one.

Door everything, everything begon ik na te denken over de overeenkomsten tussen Maddy en mezelf. Dit nadenken gebeurt gewoon om 02.30 in m’n slaap. Ik kan niet doorslapen en moet deze woorden kwijt.

Ik herken de grote fantasie van Maddy bij mezelf. Sommige mensen hebben plannen, dromen of wensen. Die zij door een beperking, hetzij een ziekte hetzij angst of geld, niet kunnen uitvoeren. Ik noem deze mensen de dromers. Ik was zelf ook een dromer. Ik wilde altijd veel. Maar door mijn persoonlijke beperkingen bleef ik als het ware binnen de hokjes kleuren. 

Ik beperkte mezelf in van alles. Doen wat ik leuk vind. Omgaan met bepaalde personen. Mijn hart op mijn tong dragen. Mijn verhaal met de wereld delen. 

In de film wilde Maddy niet meer alleen fantasierijk leven. Ze wilde werkelijk leven en alles ervaren. Deze switch maakte zij door de liefde, ze werd verliefd op Olly.


Ik heb gemerkt dat ik ergens dit jaar deze switch ook heb gemaakt. Door niet meer fantasierijk te leven. Maar door echt te leven. Voor mij is deze switch ook gekomen door liefde. Maar een ander soort liefde. Not to sound cheesy but selflove. Major key! Het moment dat ik mezelf in de spiegel aan kon kijken en kon zeggen, jij verdient meer dan alleen alles mee te maken in je hoofd…ben ik echt gaan leven. 

You have to speak things into existence is een van m’n mantras. En ik zeg nu tegen het universum, en tegen jullie lezers, mijn tijd is nu. I never felt better. Ik wil ook intens genieten, lachen, feesten, reizen en houden van alles. ALLES.   

– as told by Nienie

Een gedachte over “ALLES. ALLES.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s